4 august, 13:30
243
0
Scenariile pentru relansarea industriei turismului, discutate oficial
4 august, 13:30
243
0

Autoritățile au discutat scenariile pentru relansarea industriei turismului după criza pandemică.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, COVID-19 a avut un impact negativ asupra industriei turismului la nivel mondial, iar în R. Moldova aceasta a înregistrat o diminuare cu peste 28% în primul trimestru al anului curent, transmite Știri.md.

„Este foarte important ca turismul moldovenesc să depășească momentul de criză cu cât mai puține sechele. Pentru a susține agenții economici și industria turismului, am promovat o serie de amendamente la Legislația în vigoare, care au fost votate de Parlament și au intrat în vigoare pe 26 iulie. 

Acestea simplifică regimul regulatoriu, instituie patentele de întreprinzător pentru ghizii de turism, casele rurale, organizatorii de experiențe turistice, exclude unele bariere și creează premise pentru dinamizarea tranzacțiilor electronice”, a spus Sergiu Railean

De asemenea, ministrul Railean a declarat că fiecare țară evaluează turismul nu doar din perspectiva capacității de atragere a turiștilor, ci ca pe o platformă de creștere economică și de dezvoltare sustenabilă. 

În acest sens, MEI a elaborat un nou document de politici publice în domeniul turismului – Programul Național de Dezvoltare Strategică 2025, care a fost expediat Cancelariei de Stat pentru a fi avizat și înaintat spre aprobare Guvernului. 

Potrivit ministrului, noul document strategic se pliază pe practicile și standardele Organizației Mondiale a Turismului, tendințele de piață, pe analize și studii, dar și pe un vast proces de consultări cu mediul de afaceri.

„Poate mai mult decât alte industrii, turismul trece acum prin schimbări radicale, devenind din ce în ce mai dependent de implementarea tehnologiilor digitale, care să-i eficientizeze activitatea și să-i ofere o interacțiune cu clienții mai facilă și mai eficientă. Exprim convingerea că forumul își va atinge scopul propus, contribuind la depășirea provocărilor cu care se confruntă industria turismului din țara noastră”, a afirmat Sergiu Railean.

Potrivit directorului Misiunii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova, Scott Hocklander, USAID susține dezvoltarea turismului durabil în Republica Moldova din anul 2012. Investițiile includ fortificarea brandului de turism național în Moldova și inițierea promovării țării noastre ca destinație turistică internațională.

Lucrările forumului vor avea loc pe 4-6 august și vor putea fi urmărite de circa 150 de profesioniști din industria turismului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter