main logo
42676

Sandu anunță despre 50 milioane de euro din UE: Condiția neîndeplinită

În cadrul summitului desfășurat la Kiev privind lansarea Platformei Crimeea, Maia Sandu a mai avut și alte întrevederi de talie înaltă.

Sandu anunță despre 50 milioane de euro din UE: Condiția neîndeplinită

Printre acestea se numără și întrevederea cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, cu care Maia Sandu a avut o discuție privind acordarea a 50.000.000 de euro pentru R. Moldova, transmite Știri.md.

Am discutat despre alocarea a 50 de milioane de euro - aproximativ un miliard de lei - din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile. 

Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe, unde nu avem progres suficient, este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură”, a menționat președinta.

În cadrul discuțiilor șefa statului i-a confirmat vicepreședintelui Comisiei Europene angajamentul pe care și l-a asumat noua guvernare de la Chișinău: cel de reformare a justiției, de eliminare a corupției și fortificare a instituțiilor publice pentru restabilirea încrederii cetățenilor noștri în țară și creșterea bunăstării lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării