main logo
675

SA Drumuri ar putea pierde contracte de milioane

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a avertizat directorii societăţilor pe acţiuni cu capital majoritar de stat (SA Drumuri) despre necesitatea plombării calitative a gropilor, asigurării esteticii drumurilor prin îngrijirea pavilioanelor pentru pasageri, cosirea ierbii, în special a ambroziei, curățării acostamentelor și executării marcajului rutier.

SA Drumuri ar putea pierde contracte de milioaneFoto: asd.gov.md

În cadrul unei ședințe comune cu reprezentanţii Agenției Proprietății Publice şi directorii SA Drumuri, au fost abordate măsurile de pregătire a drumurilor publice naționale pentru perioada de toamnă – iarnă, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Printre acestea este organizarea serviciului operativ non-stop în cadrul SA Drumuri și schimbul de date cu serviciul operativ al ASD, precum și pregătirea părții carosabile, a acostamentelor și sistemelor de evacuare a apelor, podurilor și podețelor pentru perioada rece a anului.

„În prezent, recepționăm sesizări despre managementul defectuos al unor SA Drumuri, pe care le analizăm și, în caz de necesitate, vom efectua remanierile corespunzătoare. Solicităm implicare și transparență în administrarea mijloacelor financiare ale statului.

Punem accent pe creșterea profitului și a calității serviciilor prestate”, a comunicat reprezentantul Agenției Proprietății Publice, Lilian Cristiuc.

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan, a accentuat obligativitatea desfășurării de către directorii S.A. Drumuri a unei activități transparente, corecte și fără corupție.

„Vom rezilia contractele cu societățile pe acțiuni care nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile. Sunt transparent și deschis în activitatea pe care o desfășor în cadrul ASD și nu voi admite încălcări. Voi monitoriza personal lucrările executate pe șantiere, pentru a mă convinge de calitatea și starea sectoarelor de drum gestionate”, a declarat Sergiu Bejan.

În cadrul ședinței au mai fost abordate subiecte precum necesitatea echipării corespunzătoare a muncitorilor rutieri pe șantiere, identificarea sectoarelor periculoase supuse înzăpezirilor în perioada de iarnă, dar și ajustarea prețurilor în cadrul contractelor de întreținere a drumurilor.

Menţionăm că statul deţine 96-99% din capitalul a 10 societăți de gestionare și întreținere a drumurilor. Acestea au fost expuse de două ori la privatizare prin licitaţie cu strigare la Bursă, în acest an, dar nu s-a găsit niciun cumpărător.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării