main logo
2755

Rozenberg: Am încercat să primim gaze direct, dar Moldovagaz nu ne oferă

Şeful organului executiv transnistrean, Aleksandr Rozenberg, a spus că Tiraspolul este gata să onoreze contractul din octombrie cu Republica Moldova pentru livrarea de energie electrică către aceasta, dar numai "dacă există aprovizionare cu gaze corespunzătoare pentru asta".

Rozenberg: Am încercat să primim gaze direct, dar Moldovagaz nu ne oferăFoto: novostipmr.com

Potrivit Infotag, el a făcut declaraţia la televiziunea locală, transmite Știri.md.

Rozenberg a subliniat că "Transnistria a încercat să-şi îndeplinească până la capăt obligaţiile asumate prin contractul de energie electrică, dar din cauza deficitului de gaze naturale n-a avut altă ieşire din situaţie decât reducerea livrărilor de energie electrică la export".

"În opinia mea, am demonstrat o atitudine destul de partenerială. În măsura în care am putut, am economisit 22 de milioane de metri cubi din contul întreprinderilor noastre, pentru a ne îndeplini obligaţiile contractuale.

Tot ce era posibil, am făcut. Astăzi primim "combustibil albastru" atât prin linia de nord a gazoductului, cât şi prin Turkish Stream. Dar, în orice caz, toate livrările de gaze se fac prin Moldova. Transnistria nu va primi gaze fără participarea Moldovagaz.

Am încercat să luăm gaz direct, a existat un astfel de scenariu, am efectuat măsuri pregătitoare adecvate, am făcut chiar o pompare de probă. Dar, din păcate, Moldovagaz blochează acest lucru", a spus premierul republicii transnistrene autoproclamate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării