main logo
871

Rosselhoznadzor recomandă impunerea unor restricții la produsele moldovenești

Rosselhoznadzor avertizează despre posibila impunere a unor noi restricții la importul produselor agricole moldovenești.

Rosselhoznadzor cere impunerea unor restricții la produsele moldovenești

De data asta, instrumentul de șantaj economic al Moscovei și-a exprimat ”îngrijorarea față de cazurile tot mai frecvente de detectare în țările Uniunii Economice Euroasiatice a obiectelor de carantină în produsele de natură vegetală din R. Moldova”, transmite RIA Novosti.

Rosselhoznadzor a subliniat că, deși a transmis o notă de serviciu prin care a recomandat luarea în considerare a unei posibile introducere a restricțiilor temporare de import, aprovizionarea cu produse agricole moldovenești ”contaminate” continuă, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Potrivit agenției, numai în luna iulie au fost înregistrate 13 cazuri de depistare a cinci tipuri de obiecte de carantină pentru țările Uniunii Economice Euroasiatice. Printre acestea se numără molia orientală, musca orientală a fructelor și musca mediteraneană, precum și agentul patogen Monilinia fructicola și ambrozia penifolie.

În total, Rosselhoznadzor ”a depistat” în 2021 și 2022 93 de fapte de detectare a 11 tipuri de obiecte de carantină în produse vegetale care au venit din R. Moldova pe teritoriul Rusiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării