main logo
412

România va susţine asigurarea cu apă în raioanele Glodeni şi Râşcani

Mai multe localităţi din nordul Republicii Moldova ar putea fi asigurate cu apă potabilă de calitate, în urma unor proiecte susţinute de autorităţile judeţului Iaşi, România.

România va susţine asigurarea cu apă în raioanele Glodeni şi Râşcani

Pentru a identifica mai multe soluţii în acest sens, Ion Leucă, preşedintele raionului Glodeni, a efectuat o vizită la Iaşi, unde a avut întâlniri de lucru cu administraţia întreprinderii SC APAVITAL S.A. a cărei acţionar este Consiliul judeţean Iaşi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Părţile au examinat căile posibile de soluționare a problemei alimentării cu apă şi canalizării, actuală pentru raioanele Glodeni şi Râșcani, dar și alte zone.

S-a convenit asupra detașării unui grup de experți ai companiei în raionul Glodeni pentru a evalua starea rețelelor de apeduct din teritoriu. 

În acest context, a fost menționat şi faptul că, în baza unei înțelegeri dintre Guvernele Republicii Moldova și al României, pe parcursul lunilor aprilie-iunie sunt planificate mai multe seminare cu autorităţile publice locale din ţara noastră, cu genericul „Regionalizarea serviciului – elementul cheie al politicii naționale de dezvoltare a sectorului de alimentare cu apă și canalizare din R. Moldova”, inclusiv la Glodeni și Râșcani.

„Sper că în acest mod să ne aducem aportul concret, în limita competențelor noastre, la implementarea Programului Național privind aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților Republicii Moldova”, a menționat Ion Leucă.

img19002080

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării