main logo
1529

România va sprijini Moldova cu păcură dacă Gazprom taie gazul

Premierul Nicolae Ciucă a discutat joi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, privind sprijinul pe care țara noastră îl poate oferi Moldovei în cazul în care compania rusă Gazprom va suspenda livrarea de gaze.

România va sprijini Moldova cu păcură dacă Gazprom taie gazulFoto: digi24.ro

Conform sursei citate, cei doi premieri au discutat despre posibilitatea asigurării cantităţilor necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească şi o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit şi despre pregătirea următoarei şedinţe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova, mai indică sursa menţionată.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit joi starea de urgenţă în sectorul energetic. Măsura va fi în vigoare timp de 60 de zile, din cauza riscului ca Gazprom să suspende livrarea de gaze. 

Moldova și Gazprom, cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume, au semnat un contract pentru livrarea de gaze, valabil cinci ani, care a intrat în vigoare din 1 noiembrie și care prevede ca Moldova să plătească un avans de plată până pe data de 20 a fiecărei luni.

Nu este prima dată când negocierile dintre Moldovagaz și Gazprom eșuează. În octombrie, anul trecut, Moldova a apelat la măsura de instaurare a stării de urgență din motive similare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării