main logo
424

România: Am întreprins eforturi pentru a asigura energetic R. Moldova

Trebuie să luăm în considerare investiţii mari în domeniul energiilor regenerabile şi ne aşteptăm ca, în săptămânile următoare, să se semneze contracte pentru proiecte în acest tip de energii, în baza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), la un nivel investiţional de 600 de milioane de euro.

România: Am întreprins eforturi pentru a asigura energetic R. Moldova

Despre aceasta a declarat, joi, la conferinţa "Romanian Business & Investment Roundtable", Dan Dragoş Drăgan, secretar de stat la Ministerul Energiei al României, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"România a întreprins toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova în ceea ce priveşte livrările de energie, iar această situaţie continuă. Dacă este necesar, putem oferi tot sprijinul pentru a asigura securitatea Republicii Moldova. 

În ceea ce priveşte securitatea la nivel regional, trebuie să profităm de mixul de generare al energiei. În România, 40% vine din centrale hidroelectrice, iar restul de 20% din tehnologii noi. Acesta este un avantaj, din punctul nostru de vedere. Trebuie să luăm în considerare investiţii mari în domeniul energiilor regenerabile. 

Ne aşteptăm ca, în săptămânile următoare, să se semneze contracte de energii regenerabile în baza PNRR, la un nivel investiţional de 600 de milioane de euro. 

Trebuie să avem în vedere că Planul de decarbonizare, în România, care avansează de la lignit fosil înspre regenerabile, se află în curs de dezvoltare, cu 1,3 Gigawaţi, şi nişte facilităţi de generare a energiei foarte flexibile. De asemenea, trebuie să avem în vedere şi investiţia în Mintia, de 1,5 Gigawaţi", a menţionat Drăgan.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării