main logo
318

Rezultatele proiectului SARD în Găgăuzia și Taraclia, recunoscute drept reușite

Rezultatele proiectului de trei ani al Uniunii Europene „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia" (SARD) sunt recunoscute drept „destul de reuşite".

Rezultatele proiectului SARD în Găgăuzia și Taraclia, reușiteRezultatele proiectului SARD în Găgăuzia și Taraclia, reușite

Potrivit agenţiei Infotag, marţi, la ceremonia de finalizare a proiectului, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a spus că Uniunea Europeană a făcut o alegere corectă în privinţa regiunii sudice a Republicii Moldova pentru investiţii pe termen mediu, transmite Știri.md

„Nu avem corupţie, la conducere se află o echipă bine coordonată. Suntem bucuroşi să ajutăm investitorii care pot conta pe participarea noastră în continuare la proiecte", a declarat ea.

Şeful adjunct al secţiei operaţiuni din cadrul Delegaţia UE în Republica Moldova, Gintautas Baranauskas, a reamintit că, în trei ani, UE a alocat în coordonare cu PNUD 6,5 mil. de euro.

„Calea către o societate prosperă începe cu regiuni asigurate şi autosuficiente. Timp de trei ani, la proiect au participat 46 de oraşe şi sate, inclusiv primăriile din Cantemir şi Cahul. Au fost create 130 de întreprinderi mici şi 137 de locuri de muncă. Deja în cadrul dezvoltării antreprenorilor, ei înşişi au investit până la 100 de mii de euro şi au lansat producţie în valoare de 1 milion de euro. Abilitatea businessului de a se extinde şi de a se dezvolta nu poate să nu ne bucure", a spus expertul european.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dorin Ambros, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de UE pentru asistenţa oferită nu numai la nivel naţional, ci şi unor anumite regiuni şi primării.

„Potrivit datelor statistice prezentate, rezultatele celor trei ani sunt excelente. Acestea sunt chiar mai bune decât în mai multe ţări din UE. Deja în 2019 intenţionăm să interacţionăm cu Găgăuzia şi Taraclia prin intermediul a trei direcţii noi", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării