13 mai, 11:06
541
1
Restaurantele din Capitală, grav afectate de pandemia de COVID-19
13 mai, 11:06
541
1

Patronii restaurantelor din Chișinău au, poate, cele mai multe motive să blesteme pandemia. Criza provocată de coronavirus a pus pe butuci o bună parte din localuri.

Unii oameni de afaceri s-au reorganizat și au făcut livrări în această perioadă, alții s-au văzut nevoiți să-și sisteze activitatea. Cei care rămân pe piață se pregătesc să activeze în noi condiții, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md.

Directorul unei rețele de restaurante fast-food avea până nu demult zece localuri în orașul Chișinău. Acum a rămas cu nouă și se gândește cum să le păstreze.

Ca oricare om de afaceri din acest domeniu, Ștefan Chiricuță aștepta primăvara, pentru a scoate mesele afară, dar pandemia a lovit fără milă...

Vremuri noi, reguli noi pentru toți, fără excepție, spune antreprenorul...

Angajații spun că treptat se acomodează la noile condiții...

Președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasavițchi, susține că fiecare zi de sistare a activității unei întreprinderi lovește în starea financiară a acesteia.

În context, Aneta Zasavițchi a explicat esența subvenționării pe perioada șomajului tehnic.

Potrivit Anetei Zasavițchi, măsurile implementate de Guvern avantajează afacerile care au un profit mare, iar cele mici riscă să falimenteze. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter