main logo
281

Republica Moldova vrea să deschidă birouri comercial-economice în 10 țări

Republica Moldova planifică să deschidă birouri comercial-economice în 10 țări strategice pentru țara noastră.

Moldova vrea să deschidă birouri comercial-economice în 10 țări

Despre aceasta a declarat ministrul Chiril Gaburici, transmite Știri.md.

La ședința grupului de lucru pentru diplomația economică ministrul a menționat că în luna iulie va fi organizat un curs de instruire  în domeniul diplomației economice.

„Trebuie să acordăm o atenție sporită activității economice din cadrul misiunilor diplomatice. Este necesar ca fiecare atașat economic să cunoască domeniile prioritare pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor. În acest sens, vom organiza un curs de instruire pentru ca fiecare atașat să fie bine pregătit atunci când va prezenta Republica Moldova ca destinație de investiții și sursă de bunuri și servicii”, a declarat Chiril Gaburici.

Printre țările de interes economic pentru Republica Moldova sunt: SUA (New York), Marea Britanie (Londra), Japonia (Tokyo), Regional BeNeLux (Belgia, Olanda, Luxemburg), China (Shanghai), Franța (Paris), Elveția (Geneva), Suedia (Stockholm) și Singapore.

Ținând cont de importanța promovării obiectivelor diplomației economice și extinderea prezenței birourilor comercial-economice a fost elaborată metodologia „Distribuirea atașaților economici în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova”. 

Proiectul a demarat în luna noiembrie 2018 și s-a finalizat în luna aprilie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării