main logo
296

Republica Moldova și Ungaria își intensifică relațiile bilaterale

Secretarul general de stat, Iulia Costin, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră, Sándor Szabó.

Republica Moldova și Ungaria își intensifică relațiile bilateraleRepublica Moldova și Ungaria își intensifică relațiile bilaterale

Potrivit Ministerului Econmiei și Infrastructurii, cei doi oficiali au analizat reformele realizate cu succes de Guvernul Republicii Moldova pentru dezvoltarea mediului de afaceri, precum și evoluția relațiilor comerciale bilaterale, transmite Știri.md

În context, secretarul de stat a invitat companiile maghiare să investească în sectoarele prioritare ale țării noastră.

Totodată, părțile au discutat și despre desemnarea de către partea ungară a copreședintelui Comisiei interguvernamentale moldo-ungare de cooperare economică, precum și despre planificarea următoarei sesiuni a Comisiei interguvernamentale pentru primul semestru al anului 2019.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, Sándor Szabó, a menționat că Ungaria este deschisă pentru o colaborare multidimensională cu țara noastră. Sándor Szabó a apreciat și potențialul investițional al Republicii Moldova precum și facilitățile oferite investitorilor străini.  

În Republica Moldova activează 51 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,194 milioane de lei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării