main logo
293

Reprezentanții FMI s-au informat despre reforma fiscală din Moldova

Reprezentanţii Misiunii FMI, Emmanouil Kitsios şi Amgad Hegazy, au vizitat în ajun Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) pentru "a actualiza informaţia privind progresele înregistrate privind reforma sistemului de asigurări sociale şi reforma fiscală".

Reprezentanții FMI s-au informat despre reforma fiscală din Moldova

Surse din cadrul CNAS au comunicat agenţiei Infotag că preşedinta sa, Valentina Buliga, şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de FMI Moldovei pentru reformarea sistemului de asigurări sociale, asigurarea sustenabilităţii bugetului de asigurări sociale, promovarea echităţii în sistem.

"Reformele realizate trebuie monitorizate şi promovate în continuare ca să vedem unde să intervenim la necesitate pentru ca să oferim protecţia socială garantată celor care contribuie la sistem", a spus ea.

Reprezentanţii misiunii au apreciat eforturile depuse pentru a avansa pe dimensiunea socială şi au subliniat disponibilitatea experţilor FMI în acordarea suportului necesar în realizarea reformelor care vor contribui la îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

Misiunea FMI, condusă de Ruben Atoyan, se află în Moldova în perioada 25-29 martie cu scopul de "a actualiza informaţia privind evoluţiile economice recente şi de a discuta politicile promovate de autorităţi pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi bugetar-fiscale".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării