main logo
480

Regulamentul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică a fost modificat

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 2 octombrie, mai multe modificări la Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Eficienţă Energetică (AEE) în vederea deblocării activității Consiliului Agenției.

Regulamentul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică a fost modificatFoto: canal2.md

Consiliul este organ colegial învestit cu funcţia de examinare, evaluare şi, implicit, aprobarea finanţării propunerilor de proiect în domeniul eficienţei energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Modificările au fost determinate de modificarea statutului funcţiei de Secretar de Stat din cadrul ministerelor, care anterior au fost funcţionari publici de conducere de nivel superior, iar după adoptarea unor schimbări în legislație au devenit persoane cu funcţie de demnitate publică.

Componenţa Consiliului Agenţiei se aprobă prin ordin de către directorul Agenţiei şi este formată din 7 membri cu statut permanent, funcţionari publici de conducere de nivel superior din cadrul autorităţilor publice centrale sau alte persoane cu funcţii de conducere desemnate prin ordin.

O altă modificare prevede că şedinţele Consiliului Agenţiei vor putea fi convocate şi de către directorul Agenţiei, nu doar de către președintele acestuia. Ședințele consiliului sunt deliberative „dacă la acestea sunt prezenți 50+1 din numărul membrilor desemnați de către autoritățile publice centrale”.

Consiliul a fost investit cu dreptul de a decide, la propunerea Agenției, „asupra finanțării sau cofinanțării proiectelor-pilot în vederea analizei rezultatelor obținute de la implementarea unei măsuri sau a unui pachet de măsuri de eficientizare a consumului de resurse energetice și valorificare a potențialului de energie regenerabilă”. Implementarea proiectelor-pilot în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabile este decisă în prezent de Agenție, fără implicarea consiliului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării