14 septembrie, 11:36
243
0
Rectificarea bugetului: 200 milioane, tăiați din banii pentru reparația drumurilor
14 septembrie, 11:36
243
0

Circa 200 de milioane de lei din resursele financiare destinate pentru reparația drumurilor, s-au tăiat în urma rectificării bugetului.

Foto: știri.md

Declarația a fost făcută de către premierul Ion Chicu după tradiționala ședință matinală de luni cu șeful statului, Igor Dodon, și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite Știri.md cu referire la Safenews.md

„În total, de la drumuri s-au tăiat în jur 200 de milioane de lei, dar asta nu ține de programul „Drumuri bunuri”, este vorba despre drumuri finanțate din surse externe, la acelea de exemplu la care nu s-a reușit cu concursurile internaționale pentru desemnarea câștigătorilor și avem certitudinea că nu vor fi valorificate până la sfârșitul anului”, a spus Ion Chicu.

Premierul a dat asigurări că rămân intacte cheltuielile pentru drumurile pentru care deja sunt încheiate contractele sau sunt inițiate lucrările.

În luna noiembrie 2019, când a revenit dintr-o vizită oficială din Federația Rusă, Ion Chicu vorbea despre transformarea țării într-un „șantier de construcție”. Autoritățile mizau pe banii din împrumutul rusesc, care ulterior a fost declarat neconstituțional.

„Drumuri bune pentru Moldova” este un proiect lansat de democrați, în anul 2018.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter