main logo
395

Recoltă de mere de o calitate mai proastă faţă de anul 2018 în Găgăuzia

Producătorii din UTA Gagauz-Yeri au început culesul merelor. Fermierii din regiune susţin că în acest an se aşteaptă o recoltă relativ bună cantitativ, însă fructele vor de o calitate mai proastă faţă de 2018.

Recoltă de mere de o calitate mai proastă faţă de anul 2018 în GăgăuziaFoto: moldpres.md

Potrivit Direcţiei pentru sectorul agroindustrial de la Comrat, producătorii din autonomie „nu au probleme cu procesarea, exportul şi păstrarea producţiei”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Fabricile de conserve achiziţionează mere, unii producători le pun la păstrare, avem şi piaţă de desfacere – în Federaţia Rusă şi alte ţări. Unii fermieri încheie contracte, alţii se deplasează de sine stătător pentru a se înţelege despre livrări, iar marfa ce nu poate fi comercializată este expediată la prelucrare”, a declarat şeful Direcţiei, Andrei Dimitroglo, citat de gagauzinfo.md.

În acelaşi timp, mai mulţi proprietari de livezi afirmă că în acest an „merele sunt mărunte, iar din cauza calităţii neconforme, mare parte din roadă va trebui procesată”.

Majoritatea livezilor din autonomie sunt cultivate cu soiuri de mere rezistente la frig. Recoltarea merelor în regiune va dura până la finele lunii octombrie – începutul lui noiembrie. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării