main logo
7884

Recean: Salarii mai mari pentru angajații din domeniul educației

Angajații din domeniul educației din Republica Moldova vor primi sprijin financiar din partea Guvernului. De asemenea, salariile cadrelor didactice vor fi mărite. Anunțul a fost făcut astăzi, 25 septembrie, de către premierul Dorin Recean, în cadrul unei conferințe de presă.

Recean: Salarii mai mari pentru angajații din domeniul educației

„Va fi alocat un suport pentru domeniul educației. O plată unică pentru profesori de 5.000 de lei. Vorbim de 66.000 de persoane. În plus, circa 35.000 de persoane non-didactice vor primi o plată unică de 3.000 de lei. Este vorba despre 100.000 de persoane”, a declarat Dorin Recean, transmite Știri.md.

Amintim că liderul sindicatului din educație, Ghenadie Donos, a declarat că în această toamnă profesorii ar putea iniția acțiuni de protest pentru a cere majorarea salariilor. Asta în situația în care salariul mediu al angajaților din educație este de circa 80% față de salariul mediu pe economie.

„Dacă nu vor exista „răspunsuri clare” din partea autorităților, nu vom vedea nicio mișcare până la Ziua Profesorului, aceasta s-ar putea transforma nu în zi de sărbătoare, dar de revoltă”, a spus Ghenadie Donos în cadrul unui podcast.

De asemenea, la începutul acestui an școlar, instituțiile de învățământ s-au confruntat cu o insuficiență acută a cadrelor didactice - peste 2.000 de locuri vacante în toată țara.

Citește și: 

Ce priorități are Ministerul Educației și Cercetării pentru anul 2024

Maia Sandu anunță organizarea Forumului Național al Cadrelor Didactice

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării