main logo
1627

Recean, discuții cu un grup de investitori: R. Moldova are multe oportunități

Republica Moldova este o țară prietenoasă și sigură pentru investiții, iar Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung. Acest mesaj a fost transmis de premierul Dorin Recean care a avut o întrevedere cu un grup de potențiali investitori străini.

Recean, la discuții cu investitori: R. Moldova are multe oportunitățiFoto: gov.md

Potrivit Guvernului, Dorin Recean a salutat interesul oamenilor de afaceri și a menționat că țara noastră are multe oportunități care pot fi valorificate, în sectoare ca infrastructura, energia, electronică, tehnologiile informaționale și agricultura, transmite Știri.md.

„Moldova are talent, are inovație și este în căutare de investiții și capital pe termen lung, care să ne ajute să modernizăm economia”, a menționat premierul.

Investitorii s-au arătat interesați de domeniile cu cel mai mare potențial de creștere, dezvoltarea pieței de capital și de măsurile luate de Guvern pentru a îmbunătăți climatul de afaceri.

„Este important să oferim businessului timpul necesar pentru a se adapta la toate schimbările legislative și să ne asigurăm că au toate resursele necesare pentru aceasta”, a mai spus Dorin Recean.

Un alt subiect discutat a fost situația regională în contextul agresiunii ruse în Ucraina. Șeful Guvernului a menționat că Republica Moldova dorește să contribuie la procesul de reconstrucție a statului vecin și are un aport considerabil în asigurarea securității regionale.   

De menționat că la întrevedere au participat peste 30 de investitori atât europeni, cât și din alte state.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării