main logo
3593

Reacţia Moldovagaz privind livrările de gaze naturale către consumatori

Moldovagaz vine cu o reacție oficială după ce Gazprom a anunţat că reziliază contractul de cu compania Naftogaz din Ucraina.

Reacţia Moldovagaz privind livrările de gaze naturale către consumatoriReacţia Moldovagaz privind livrările de gaze naturale către consumatori

În legătură cu anunțul SAP "Gazprom" privind ruperea relaţiilor contractuale cu NAK "Naftogaz Ukrainî", SA "Moldovagaz" comunică că livrările de gaze naturale către consumatorii din Republica Moldova nu vor fi perturbate și vor fi realizate în volume depline, conform contractului existent, scrie publika.md.

Este de menționat că SA "Moldovagaz" are semnat cu "Gazprom" contracte de furnizare şi tranzitare a gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova valabile până la finele anului 2019.

În același timp, la adresa SA "Moldovagaz" nu a parvenit nicio înștiințare din partea SAP "Gazprom" cu privire la eventuala sistare a furnizării gazelor naturale către Republica Moldova sau careva schimbări în contractul existent.

Respectiv, sistemul de gaze al Republicii Moldova funcționează în regim normal, iar ”Moldovagaz” va asigura și în continuare furnizarea fiabilă a gazelor naturale către consumatorii finali.

Citeşte şi: 

Rusia nu mai livrează gaze naturale în Ucraina. Moldova, afectată

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării