main logo
5966

Reacția lui Chicu după ce Sandu a cerut restricții la exportul de grâu

După ce Maia Sandu a cerut Guvernului să impună restricții privind exportul de grâu din rezervele de stat, fostul premier Ion Chicu a venit cu o reacție.

Reacția lui Chicu după ce Sandu a cerut restricții la exportul de grâuFoto: știri.md

Uimit de solicitarea Maiei Sandu, acesta a scris o postare prin care își pune mai multe întrebări, transmite Știri.md.

"Ce poate fi mai de ajutor fermierilor, decât interzicerea exportului de produse agricole? Ce poate fi mai atractiv pentru investitori, decât intervenția brutală a statului în relațiile comerciale externe? Ce poate fi mai încurajator pentru antreprenori, decât implicarea conducătorilor statului în redistribuirea unor piețe?", se întreabă Chicu.

În acest context, fostul prim-ministru a solicitat jurnaliștilor economici să-i contacteze pe cei de la FMI pentru a primi o reacție la subiectul dat.

"Sugerez jurnaliștilor economici să-l contacteze pe Ruben Atoyan de la FMI, să-l întrebe cum cataloghează instituția asemenea "solicitări geniale"... În paralel, sugerez jurnaliștilor economici să studieze Acordul semnat între RM și FMI în aprilie 2020, votat în Parlament inclusiv și de deputații PAS, prin care țara a primit 234 mln. USD, ca să înțeleagă cât ar costa țara prima "soluție" economică pregătită și înaintată de Maia Sandu în 3 luni de zile", a conchis Chicu.

Știri.md amintește că președinta Maia Sandu solicită în regim de urgență ca Guvernul să impună restricții temporare privind exportul de grâu din rezervele de stat.

În replică, ministrul Agriculturii, Ion Perju, susţine că informaţiile distribuite în spaţiul public, inclusiv de instituţia prezidenţială, sunt eronate, iar acuzaţiile - nefondate. Totodată, ministrul a precizat că Republica Moldova este asigurată alimentar cu grâu şi nu există temei de îngrijorare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării