main logo
2352

Reabilitarea drumului Hâncești-Lăpușna-M1: Șeful ASD a inspectat șantierul

Directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan, a efectuat o vizită pe șantierul de reabilitare a drumului R33 Hâncești-Lăpușna-M1, km 0+00 – km 37+200, pentru a evalua stadiul lucrărilor și implementarea măsurilor de siguranță.

Reabilitarea drumului Hâncești-Lăpușna-M1: Șeful ASD a vizitat șantierulFoto: asd.md

Lucrările de reabilitare au demarat în aprilie curent și se desfășoară etapizat. Actualmente au loc așternerea stratului de macadam, așternerea stratului de binder, lucrări de terasament și de instalare a bordurilor, așternerea stratului din amestec reciclat, consolidarea rigolelor trapezoidale și execuția podețelor dreptunghiulare, transmite Știri.md.

Sectorul de drum supus reabilitării are o lungime de 37,2 km și traversează localitățile Hâncești, Rusca, Lăpușna, Pervomaisc și Onești. 

„Reabilitarea acestui drum este o lucrare complexă, însă rezultatul final va permite reducerea distanței de parcurs între vama Leușeni și Chișinău cu aproximativ 20 de kilometri. Aceasta va contribui la eficientizarea transportului și reducerea timpului de deplasare, aducând beneficii majore atât participanților la trafic, cât și comunităților locale”, a declarat Sergiu Bejan. 

De menționat că valoarea proiectului este de circa 38,7 de milioane de euro și este finanțat cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării