Ratificarea unui amendament pentru reabilitarea drumurilor, aprobat
18 noiembrie, 17:46
179
0
Ratificarea unui amendament pentru reabilitarea drumurilor, aprobat
18 noiembrie, 17:46
179
0

Membrii Cabinetului de miniștri au decis la ședința de astăzi aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Amendamentului nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din R. Moldova, semnat la 23 noiembrie 2010.

Proiectul urmează să fie prezentat spre examinare Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres. 

Conform deciziei, Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Amendamentului nominalizat, iar Ministerul Finanțelor va notifica Băncii Europene de Investiții ratificarea acestuia.

Contractul de finanțare din 23 noiembrie 2010, semnat între Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții, în valoare totală de 7,5 milioane de euro, a fost ratificat pe data de 21 aprilie 2011 de Parlamentul Republicii Moldova, ulterior fiind modificat prin Amendamentele nr. 1 şi nr.2 care au fost ratificate în martie 2018 de legislativ. Resursele contractului sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță pentru implementarea proiectelor şi de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare.

Amendamentul nr. 3 a fost elaborat de către Banca Europeană de Investiții pentru modificarea prevederilor Contractului de finanțare care se referă la data finală de disponibilitate, şi respectiv, la marja stabilită pentru tranșele debursările din credit şi alte aspecte financiare aferente extinderii perioadei de valabilitate a creditului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter