main logo
464

Rata dobânzii pentru creditele acordate în cadrul Programului Prima Casă va scădea

Rata dobânzii pentru creditele acordate în cadrul Programului „Prima Casă” va scădea, începând cu 1 iulie, aproximativ cu un punct procentual şi va ajunge la 8 la sută. Acest lucru va fi posibil datorită diminuării ratei la depozitele nou atrase.

Rata dobânzii pentru credite în cadrul Programului Prima Casă va scădeaRata dobânzii pentru credite în cadrul Programului Prima Casă va scădea

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Tema Zilei de la Canal 2 de către secretarul general de stat din cadrul Ministerul Finanţelor.

Pentru bugetarii care vor beneficia de locuinţe în cadrul Programului „Prima Casă 2”, lansat, ieri, de PDM, rata dobânzii ar putea ajunge sub cinci la sută. Asta în condiţiile în care, statul îşi asumă responsabilitatea de a achita jumătate din creditul contractat.

„Pentru beneficiarii de compensaţii, dacă luăm aceşti 750 sau cât mai exact va fi compensaţia lunară, raportat la rata lunară, ar însemna o rată efectivă la credit în jur de 5 sau chiar sub cinci la sută”, a comunicat secretarul general de stat la Ministerul Finanţelor, Ion Chicu.

Experţii imobiliari susţin că aceasta este cea mai mică rată a dobânzii la credite din ultimii ani. Iar acest lucru le va determina şi pe celelalte bănci să scadă din procent.

„De 9 ani de când sunt în imobiliare şi în creditare şi eu îmi amintesc dobânzile în valută cu rata de 20-22 %, iar în mai puţin de trei ani, rata coboară sub cifra cinci, asta este o cifra fantastică”, a afirmat directorul vânzări în cadrul unei companii de construcţie, Eugen Ţurcan.

De la sfârşitul lunii martie până la sfârşitul lunii aprilie, 52 de familii au beneficiat de credite în cadrul programului „Prima Casă”. De proiect poate beneficia orice moldovean, care are până la 45 de ani, este angajat oficial şi nu are alte imobile sau împrumuturi ipotecare.

În cadrul acestui Program, statul garantează 50 la sută din valoarea creditului. Pot fi cumpărate locuinţe, ce costă nu mai mult de un milion de lei, iar cumpărătorul achită un avans de doar 10 la sută din preţ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării