main logo
659

Raionul unde nu s-au reparat nici 50% din drumurile prevăzute în programul PDM

În raionul Sângerei întârzie lucrările de reparaţie a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Raionul unde nu s-au reparat nici 50% din drumuri în programul PDM

Astfel până pe 15 noiembrie 2018, au fost reparate doar circa 42% din segmentele de drum prevăzute de program, iar valoarea investiţiilor a trecut de 62%, arată date ale Ministerului Economiei şi Infrastructurii, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Autorităţile nu oferă o explicaţie a acestor întârzieri, deşi câteva săptămâni în urmă atât premierul Pavel Filip, cât şi ministrul Economiei Chiril Gaburici au susţinut că lucrările la toate drumurile în cadrul acestui program sunt pe ultima sută de metri.

De notat că la Sângerei lucrările sunt efectuate de SA Drumuri-Bălţi, aflată în proprietatea statului şi programul prevedea că întreprinderea va efectua lucrări de reparaţie la 54 de segmente de drum cu o lungime de aproape 48 de kilometri, iar valoarea contractelor se ridică la 45 de milioane lei.

În acelaşi timp Guvernul a decis pe 14 noiembrie, "la solicitarea autorităților publice locale", că în acest an, vor fi efectuate lucrări suplimentare de reparație a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, în valoare de 350 milioane de lei.

Banii vor fi alocați din bugetul de stat pentru anul curent. 

„În cadrul vizitelor Guvernului în teritoriu, recepționăm tot mai multe solicitări privind construcția sau reabilitarea drumurilor. Dezvoltarea infrastructurii este direct proporțională cu posibilitățile noastre financiare. E important să cheltuim banii eficient, iar investițiile în infrastructură sunt vitale. Vom continua programul „Drumuri bune” și în 2019”, a subliniat Pavel Filip. 

Premierul a solicitat să fie verificată minuțios și calitatea lucrărilor. Potrivit responsabililor din domeniu, verificările sunt efectuate cu regularitate, iar calitatea lucrărilor corespunde normativelor. 

La ședință s-a decis, de asemenea, redistribuirea a 40 milioane din fondul rutier, neutilizate până acum, pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă. A fost aprobată și crearea unui grup de lucru care va elabora studiul de fezabilitate pentru construcția podului peste râul Nistrul în regiunea Cosăuți-Iampol. Acesta urmează să fie edificat în comun de Republica Moldova și Ucraina din fonduri europene. 

În cadrul ședinței, s-a mai decis alocarea de mijloace financiare suplimentare în anul viitor pentru sporirea securității pe trecerile de cale ferată și identificarea soluțiilor pentru excluderea diferenței dintre numărul de automobile înregistrate și cele care trec revizia tehnică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării