main logo
483

Railean: E important să asigurăm piața locală cu medicamentele anti-COVID-19

Aspecte ale activității producătorilor locali de medicamente în contextul pandemiei de COVID-19 au fost discutate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, și conducerea companiei „Balkan Pharmaceuticals”.

Railean: E important să asigurăm piața locală cu preparate anti-COVID-19Foto: mei.gov.md

Astfel, în cadrul unei vizite de lucru la unitatea de producere farmaceutică au fost abordate dificultățile cu care se confruntă întreprinderea și cum poate interveni MEI pentru soluționarea acestora, transmite Știri.md

„În această perioadă deloc ușoară, este important să asigurăm piața locală cu toate medicamentele necesare, în special, cu produsele din spectrul de tratament anti-COVID-19. Suntem la începutul sezonului rece, când crește numărul de viroze, se acutizează bolile cronice. De aceea, trebuie să ne asigurăm că în perioada ce urmează vom fi pregătiți cu toate preparatele farmaceutice în cantitățile solicitate. 

Având în vedere că materia primă pentru producerea medicamentelor este importată, aș vrea să ne asigurăm de posibilele riscuri ce pot interveni din cauza eventualelor restricții de circulație legate de cel de al doilea val al pandemiei”, a afirmat Railean.

La rândul său, directorul companiei, Vasile Cazacu, a menționat că în prezent „Balkan Pharmaceuticals” este singurul producător autohton de dexametazonă, preparat care este utilizat în tratamentul persoanelor infectate cu COVID-19.

„Compania „Balkan Pharmaceuticals” urmărește lărgirea continuă a portofoliului, în vederea ocupării unei cote mai mari pe piața farmaceutică națională, dar și extinderea pe alte piețe cum ar fi piața Uniunii Europene, piața CSI și piața statelor din zona MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord). Totodată, împreună cu echipa am demarat construcția unui nou complex de producție specializată exclusiv pe producerea antibioticelor”, a spus Vasile Cazacu.

La moment, compania „Balkan Pharmaceuticals” produce peste 250 de denumiri de medicamente în diferite forme și doze, printre care produse antitumorale, antibiotice, hormonale, medicamente cu efect asupra sistemului nervos, a celui cardio-vascular, digestiv, preparate cu efect antiinflamator, analgezic etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării