269
0
R. Moldova și Canada vor colabora pentru protejarea reciprocă a investițiilor
269
0

Executivul de la Chișinău a aprobat în ședința de miercuri, 10 iulie, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre guvernele Republicii Moldova și Canadei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

Foto: moldpres.md

Acordul stipulează, în particular, condițiile de promovare și protejare reciprocă a investițiilor și modalitățile de reglementare a disputelor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Tratatul are drept scop consolidarea raporturilor economice și investiționale reciproc avantajoase, crearea condițiilor pentru desfășurarea activității investiționale a agenților economici din ambele țări și reglementarea relațiilor comercial-economice. Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, toate aceste lucruri vor avea un impact asupra fluxului investițiilor străine directe în țara noastră, dar și asupra comerțului bilateral.

Până în prezent, nu au fost încheiate tratate în domeniul economic sau tratate similare cu partea canadiană.

Acordul va intra în vigoare în urma recepționării notificărilor de către ambele părți cu privire la îndeplinirea procedurilor interne necesare în acest sens.

Documentul a fost semnat în Canada, la 12 iunie 2018. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter