main logo
3367

R. Moldova lansează un vin creat cu ajutorul inteligenței artificiale

Moment istoric pentru industria vinului din R. Moldova, după ce la o expoziție internațională va fi lansat un vin creat cu ajutorul inteligenței artificiale.

R. Moldova lansează un vin creat cu ajutorul inteligenței artificialeFoto: maia.gov.md

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, este vorba despre expoziția ProWein2024, organizată anual la Düsseldorf, Germania, unul dintre cele mai prestigioase și importante evenimente internaționale dedicate industriei vinului și băuturilor spirtoase, unde sunt prezente 51 de vinării moldovenești, transmite Știri.md.

„Acest an marchează un moment istoric pentru vinificația din Moldova: este lansat „Chelaris” - un vin revoluționar creat cu ajutorul inteligenței artificiale, o fuziune între patrimoniul viticol secular al țării și cele mai avansate tehnologii”, se arată în anunțul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Conform autorităților, doritorii sunt așteptați până pe data de 12 martie la standul Wine of Moldova, pentru a celebra spiritul inovator, bogăția tradițiilor și gustul autentic al vinurilor moldovenești.

La expoziția ProWein2024 se adună mii de expozanți, vizitatori, somelieri, comercianți și experți din întreaga lume.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării