main logo
1199

R. Moldova devine tot mai scumpă: Serviciile comunale s-au majorat

R. Moldova este lovită de mai multe crize în această perioadă, iar toate sunt însoțite se scumpiri usturătoare.

R. Moldova devine tot mai scumpă: Serviciile comunale s-au majorat

Potrivit ultimelor date prezentate de către Biroul Național de Statistică se poate observa evoluția prețurilor în creștere din țară, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit BNS, creșteri mai accentuate a prețurilor (tarifelor) la serviciile prestate populației în luna iulie 2022 faţă de luna iunie 2022 au fost înregistrate la serviciile comunal-locative – cu 2,7% (inclusiv la serviciile de furnizare a energiei electrice2 - cu 4,8%) și serviciile transportului de pasageri – cu 20,3%, generând împreună creșterea prețurilor medii de consum cu peste 0,8%.

Inflația de la începutul anului

Prețurile medii de consum în luna iulie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021 (de la începutul anului curent) au crescut cu 21,84%, inclusiv la produse alimentare cu 21,72%, mărfuri nealimentare cu 16,26% și la servicii prestate populaţiei cu 30,25%.

Amintim că, în ajun, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Octavian Armașu a anunțat că rata inflației va continua să crească în următoarele luni și va ajunge la 34,3-34,7%, din cauza prețurilor ridicate la energie și alimente.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării