main logo
1979

R. Moldova continuă să cumpere volume importante de gaz din România

În prima parte a lunii octombrie, depozitele de înmagazinare a gazelor din România s-au umplut la capacitate maximă, iar gradul înalt de înmagazinare în Ungaria a determinat o scădere semnificativă a importurilor de gaze ale României prin intermediul Bulgariei.

R. Moldova continuă să cumpere volume importante de gaz din RomâniaColaj: Știri.md

Conform datelor furnizate de Transgaz, R. Moldova își mărește importurile de gaze prin punctul de interconectare de la Ungheni, ajungând la 20 GWh/zi în octombrie, transmite Știri.md cu referire la bani.md.

Această creștere semnificativă indică o adaptare eficientă la condițiile pieței și o strategie bine pusă la punct pentru asigurarea necesităților energetice ale țării.

Săptămâna trecută, compania Energocom a anunțat că deja a achiziționat 500 de milioane de metri cubi de gaze, asigurând astfel consumul intern până la sfârșitul lunii martie a anului viitor. Această mișcare proactivă demonstrează responsabilitatea și capacitatea de planificare a R. Moldova în asigurarea securității energetice.

Un aspect remarcabil este și prețul redus la care R. Moldova a achiziționat gazele, de două ori mai mic decât prețul livrat de gigantul rus Gazprom. Estimările indică un preț de aproximativ 700 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze livrate de Gazprom în luna octombrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării