main logo
319

R. Moldova a ratificat Acordul cu Turcia privind protejarea reciprocă a investiţiilor

Decretul de promulgare, dar şi legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial.

Moldova a ratificat Acordul cu Turcia privind protejarea investiţiilor

Documentul a fost semnat la 16 decembrie 2016, la Istanbul, şi are drept scop promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și stabilirea principiilor juridice de bază menite să fortifice relaţiile de prietenie între cele două state. Totodată, urmare a semnării Acordului de Liber Schimb între cele două ţări, la 11 septembrie 2014, ambele părţi au convenit asupra reînnoirii Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat în anul 1994, cu menţiunea că acesta trebuie să corespundă cerinţelor actuale, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Astfel, la data intrării în vigoare a noului Acord, acesta va înlocui Acordul între Republica Moldova şi Republica Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat la Ankara la 14 februarie 1994. 

Documentul conține 14 articole și este completat cu prevederi care reglementează condiţiile de promovare şi protejare reciprocă a investiţiilor, modul prin care se vor reglementa disputele şi termenii de intrare în vigoare, modificare şi denunţare a instrumentului juridic internaţional etc. 

Acordul este pentru o perioadă de zece ani și va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări cu privire la îndeplinirea tuturor procedurilor interne necesare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării