main logo
1202

Pușcuța: Nu toţi banii din creditul rusesc vor fi utilizaţi pentru reparaţia drumurilor

Prim-viceprim-ministrul şi ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa, a declarat că nu toţi banii din creditul rusesc vor fi utilizaţi pentru reparaţia drumurilor şi dezvoltarea infrastructurii.

Pușcuța anunță cum vor fi utilizați banii din creditul oferit de RusiaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, luni seară, la postul de televiziune TVR-Moldova, el a menţionat că "în proiectul acordului de credit, care se află deja la etapa finală de examinare şi va fi semnat în curând, nu există nicio legătură directă a scopului acestui împrumut cu repararea drumurilor", transmite Știri.md.

"Acest credit este destinat pentru sprijinul bugetar al Republicii Moldova. După semnarea acordului, acesta va fi înaintat Parlamentului spre ratificare. Parlamentul va decide în ce scop vor fi direcţionate mijloacele", a spus viceprim-ministrul.

El a amintit că legea bugetului pentru anul 2020 prevede pentru reparaţia drumurilor suma de 1,3 mlrd. lei.

"Acordul de credit cu Federaţia Rusă prevede suma de 200 mil. euro, ceea ce echivalează cu 4 mlrd. lei. După cum puteţi vedea, suma împrumutului rusesc depăşeşte cu mult suma care a fost inclusă în buget pentru infrastructura rutieră", a spus el.

Anterior, fostul ministru al Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, a anunţat că vor fi construite circa 350 km de drumuri şi vor fi organizate licitaţii pentru suma de 2,25 mlrd. lei pentru repararea a circa 180 km de drumuri. 

Lucrările au fost planificate să fie realizate din contul creditului rusesc, care urma să fie folosit în întregime pentru dezvoltarea infrastructurii şi reparaţia drumurilor. Iniţial, s-a presupus că împrumutul va fi de cel puţin $300 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării