main logo
661

PSRM: Primăria Chișinău pierde milioane cu drumurile prost reparate

Consilierii municipali din partea Partidului Socialiştilor consideră că primăria Chişinău pierde milioane de lei din cauza reparaţiei necalitative a infrastructurii drumurilor.

PSRM: Primăria Chișinău pierde milioane cu drumurile prost reparate

Luni, în cadrul unui briefing, consilierul socialist Vitalie Mucan a menţionat că "la Chişinău s-a format un cerc vicios: drumurile şi iluminatul stradal lasă mult de dorit, chiar dacă se alocă mijloace semnificative, iar primăria doar se ocupă de găsirea motivelor unei astfel de situaţii", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Puterea executivă a Capitalei motivează prin faptul că lipseşte tehnica specializată, iar nivelul de pregătire a întreprinderilor municipale este scăzut. Dar autorităţile nu întreprind nimic pentru a îmbunătăţi situaţia", susţine Mucan.

El consideră că sursa acestei probleme este în susţinerea financiară insuficient oferită serviciilor municipale.

"Din cele 400 de milioane de lei prevăzute pentru reconstrucţia drumurilor, 300 mil. ajung la agenţii economici privaţi, iar întreprinderile municipale precum "Exdrupo" şi "LumTeh" rămân fără bani. La fel, din cele 126 mil. lei prevăzute pentru reparaţia capitală, întreprinderile municipale nu primesc niciun leu pentru instalarea şi repararea iluminatului stradal au fost alocate 15 mil. lei, dar de lucrări va fi responsabilă nu "LumTeh", ci o firmă privată", a spus socialistul.

De asemenea, el a menţionat că agenţii economici care au fost contractaţi nu execută lucrările bine, numind reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare drept un adevărat necaz. 

"Autorităţile capitalei au recunoscut că lucrările au fost executate necalitativ. Însă cu toate acestea, ei continuă să colaboreze cu companiile responsabile de acestea - "Delta" şi "Egis", care vor repara şi alte străzi centrale ale capitalei, pentru care în 2019 se prevede alocarea a 124 mil. lei", a spus Mucan.

Socialiştii solicită primăriei în regim de urgenţă "să transmită întreprinderilor municipale responsabilitatea pentru repararea drumurilor din capitală" şi, de asemenea, "să încheie procedurile necesare pentru procurarea tehnicii speciale pentru care s-a alocat finanţare".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării