382
0
PSRM, despre carburanți și cartofi scumpi: Cinic și insultător
382
0

Partidul Socialiștilor(PSRM) își exprimă indignarea față de inacțiunea autorităților centrale și a celor independente de reglementare a pieței în legătură cu creșterea bruscă a prețurilor pentru anumite categorii de mărfuri pe piața moldovenească.

PSRM solicită să fie oferite garanții sociale populației în condiții de creștere necontrolată și nejustificată a prețurilor, transmite Știri.md.

„Evident, în condiții de incertitudine politică, speculatorii de tot felul au lansat un atac asupra celor mai vulnerabile categorii ale populației țării noastre, care în primul rând suferă.

Având în vedere că prețurile la legumele din Moldova, timp de un an, (aprilie-aprilie) au crescut cu 40%, putem spune că aceasta este o situație de urgență pentru republica noastră.

O asemenea creștere a prețurilor la produsele agricole nu este justificată nici din punct de vedere a situației economice din sectoarele relevante, nici în ceea ce privește veniturile cetățenilor din Republica Moldova.

Cinic și insultător arată și majorarea prețurilor la combustibil, în mijlocul perioadei în care se desfășoară munca pe teren, ceea ce provoacă indignarea producătorilor agricoli”, se arată în comunicat.

Socialiștii întotdeauna au pledat și pledează pentru rolul activ al statului în economie, inclusiv în materie de prețuri.

Partidul Socialiștilor consideră că structurile responsabile de reglementarea prețurilor pe piața moldovenească - atât cele de stat, cât și cele independente - trebuie să ia măsuri urgente pentru a soluționa situația.

Statul este obligat să susțină populația, în primul rând, păturile sociale vulnerabile. 

„Considerăm, de asemenea, că este necesar să fie revizuit coeficientul de indexare a pensiilor, ținând cont de majorările prețurilor pentru bunurile de primă necesitate”, au conchis socialiștii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter