main logo
879

Prunele moldovenești, tot mai solicitate pe piața din Germania

Peste 600 tone de prune moldovenești au fost exportate anul acesta în Germania.

Prunele moldovenești, tot mai solicitate pe piața din GermaniaFoto: doc.ro

În urma semnării unui proiect cooperativ de marketing dintre agricultorii din Moldova cu Germania, exportul de fructe a devenit mai simplu, transmite Știri.md.

Relațiile comerciale dintre producătorii moldoveni și importatorii germani au fost stabilite cu ajutorul proiectului USAID/Agricultura Performantă în Moldova în rezultatul unui șir de misiuni de afacere, dar și a unei vizite de studiu în Germania, în luna august 2019, la care au participat mai mulți membri ai Asociației.

„În rezultatul relațiilor stabilite cooperativa noastră a importat de la membrii Moldova Fruct 6 tone de cireșe, 2,5 tone caise și mai mult de 600 tone de prune”, a declarat Halder Kurt, reprezentant al cooperativei de marketing.

Reprezentanții cooperativei apreciază calitatea fructelor livrate din Moldova și ar dori să-și extindă importul de fructe din Republica Moldova.

Astfel, mai multe companii specializate în agricultură din Moldova, a reușit să livreze în Germania mai mult de 600 tone de prune autohtone, dar și cireșe.

Moldova produce anual o cantitate de peste 90 mii tone de prune. În anul 2018, pe piața UE au ajuns mai mult de 15 mii tone de prune, iar din recolta anului 2019, până în prezent au fost exportate 19 mii tone.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării