main logo
3625

Promoție în Dubai: Cumperi o vilă și primești cetățenia R. Moldova

„Investește în „The Heart of Europe” (trad. eng. Inima Europei) și devino cetățean european”, astfel sună cea mai recentă ofertă a companiei imobiliare Kleindienst Group din Emiratele Arabe Unite.

Ofertă în Dubai: Cumperi o vilă și primești cetățenia R. MoldovaFoto: The Heart of Europe

Investitorii care vor cumpăra în această vară o proprietate în valoare de peste 1,36 de milioane de dolari SUA (5 milioane dolari AED) din proiectul „The Heart of Europe”, se vor califica automat drept candidați pentru cetățenia Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Ca oferta să pară și mai atractivă, compania imobiliară anunță că pașapoartele le vor permite investitorilor să călătorească fără viză în zona Schengen și în 121 de țări din întreaga lume.

„Depășirea așteptărilor clienților prin fiecare element din oferta noastră este o parte esențială a abordării noastre. Având în vedere faptul că cererea de cetățenie prin investiții este în creștere la nivel mondial, în special în rândul locuitorilor din Orientul Mijlociu și Asia, care caută o mai mare stabilitate și securitate, am constatat că acest element este de mare valoare pentru investitorii noștri și a început să primească feedback pozitiv de la clienții noștri", a declarat fondatorul și președintele grupului, Josef Kleindienst, săptămâna trecută, când a anunțat oferta, transmite arabianbusiness.com.

Oferta e valabilă până în septembrie 2019, însă nu se cunoaște cât de realizabilă este, în contextul în care pentru a primi cetățenia R. Moldova, prin investiție, există mai multe condiții care trebuie să fie îndeplinite.

Heart of Europe este o stațiune de vacanță exclusivă, situată pe șase insule, un arhipelag situat la 4 km de linia de coastă din Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Menționăm că legea privind cetățenia prin investiții a intrat în vigoare la 5 noiembrie 2018. Conform acestei legi, autoritățile acordă cetățenia R. Moldova unui cetățean străin sau unui apatrid care varsă contribuții la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau a efectuat, timp de 60 de luni, investiții în domeniile de dezvoltare strategică.

Astfel, cetățenii străini care vor să obțină cetățenia R. Moldova trebuie să investească cel puțin 100.000 de euro (un singur solicitant), 115.000 de euro (cuplu), 145.000 de euro (familie de patru persoane) sau 155.000 de euro (familie de cinci membri și mai mult) în Fondul de Investiții Publice.

Amintim că legea cetățeniei prin investiții a fost însă criticată de unii experți în domeniul economic. Anterior, fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, declara că acordarea cetăţeniei pentru investiţii ar putea fi un coridor prin care să fie readuşi în ţară banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc, având în vedere că investigaţiile privind frauda bancară nu sunt finalizate şi beneficiarii direcţi şi indirecţi nu au fost responsabilizaţi.

În ianuarie curent, Comisia Europeană a prezentat pentru prima dată un raport despre practica de oferire a cetățeniei contra investițiilor. Comisia a concluzionat că aceste scheme prezintă riscuri pentru securitatea Uniunii Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării