main logo
732

Proiectul de reabilitare a drumurilor din Moldova, extins până în 2024

Proiectul de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, susținut financiar de Banca Europeană de Investiții, va fi finalizat până în 2024.

Proiectul de reabilitare a drumurilor din Moldova, extins până în 2024Foto: deschide.md

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții, transmite Știri.md cu referire la deschide.md

Amendamentul respectiv prevede extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate de BEI în baza contractului de finanțare. Data finală de disponibilitate va fi extinsă până la 30 iunie 2021, iar finalizarea proiectului – până la 31 august 2024.

BEI va oferi Republicii Moldova sumele nedebursate din creditul acordat în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale. Sursele financiare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, servicii de consultanță pentru implementarea proiectelor și de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect, au fost reparate drumurile R 20 Rezina-Orhei-Călărași și R3 Chișinău-Hâncești-Cimișlia-Basarabeasca. În proces de realizare sunt contractele de reabilitare a drumurilor R16 Bălți-Fălești-Sculeni și R6 M1 Ialoveni, construcția drumului M3 Porumbrei-Cimișlia și a drumului de ocolire a orașului Comrat.

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, în valoare de 150 milioane de Euro, a fost semnat la 25 iunie 2013.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării