main logo
962

Proiect de investiție: 250 de locuri de muncă urmează să fie create în Moldova

Un nou proiect investițional, în valoare de 14 milioane de euro, va genera 250 de locuri de muncă.

Proiect de investiție: 250 de locuri de muncă vor fi create în MoldovaFoto: IPN

Compania Omni Steel, specializată în prelucrarea oțelului, și-a anunțat astăzi proiectul de investiție, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Compania va opera cu materie primă (deșeuri de fier) achiziționată de la agenții economici locali și va folosi tehnologia de topire a metalului prin inducție, cu un impact redus asupra mediului.

La evenimentul de lansare, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, și-a exprimat încrederea că va fi un exemplu urmat și de alți investitori. 

„Asistăm la un eveniment care susține strategia Ministerului Economiei de dezvoltare a economiei naționale: investiții în dezvoltarea platformelor industriale și crearea locurilor de muncă; atragerea diasporei acasă pentru a implementa experiența dobândită peste hotare, în cazul dat transferul de tehnologie din România; colaborarea între domeniul IT și alte industrii, unul din investitori fiind un antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale”, a precizat Sergiu Gaibu.

Compania Omni Steel este amplasată în Pănășești, subzona Strășeni a Zonei Economice Libere Bălți. Lucrările de producere sunt preconizate pentru toamna anului 2022.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării