main logo
540

Program de sprijin financiar: România deblochează 25 de milioane de euro

Premierul român, Nicolae Ciucă, a anunțat la Chișinău despre deblocarea primei părți de 25 de milioane de euro a programului de sprijin finanțat cu 100 de milioane de euro de către Guvernul României. Stadiul implementării programului a fost discutat la întrevederea cu președinta Maia Sandu.

Program de sprijin financiar: România deblochează 25 de milioane de euro

Nicolae Ciucă a menționat că Guvernul României reafirmă sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru consolidarea economiei și menținerea stabilității și securității în fața provocărilor din regiune, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

„Vizita la Chișinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetățenilor săi. Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autoritățile Republicii Moldova au reușit să gestioneze, cu largul sprijin internațional, situația de securitate și amenințările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat premierul român.

Președintele Maia Sandu a prezentat pașii făcuți de Republica Moldova pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Principalele probleme ale justiției au fost invocate în paralel cu eforturile Guvernului Republicii Moldova de a asigura stabilitatea, securitatea și siguranța fiecăruia dintre cetățeni. În privința acestor aspecte, Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România și Republica Moldova, pentru a depăși provocările generate de încercările repetate de destabilizare a situației politice și sociale intervenite din partea Federației Ruse.

Din perspectiva cooperării la nivelul mediului de afaceri, ambele părți au arătat deschidere pentru a încuraja mediul de business de pe ambele maluri ale Prutului să colaboreze în domeniile de interes reciproc și relevante pentru potențialul de dezvoltare economică.

Tot astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Bruxelles înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, sprijin din partea Uniunii Europene. „Acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar și pentru noi, pentru toată Europa. Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”, a spus liderul de la Cotroceni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării