main logo
697

Profitul din afacerile cu imobile, impozitat cu 5%

Persoanele fizice care obţin venit din transmiterea în posesie şi/sau folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) a proprietăţii imobiliare, sunt obligate să achite un impozit pe venit în mărime de 5% din valoarea contractului, în cazul transmiterii în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) proprietăţii imobiliare altor persoane, potrivit informațiilor Serviciului Fiscal de Stat.

Profitul din afacerile cu imobile, impozitat cu 5%Impozitul se achită lunar, cel târziu la data de 2 a lunii în curs, sau în avans.

Impozitul se achită lunar, cel târziu la data de 2 a lunii în curs, sau în avans. Dacă proprietatea imobiliară a fost transmisă în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) după data de 2, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului.

Persoanele fizice, care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) proprietate imobiliară altor persoane decât persoanelor care desfăşoară activitate de întreprinzător, cu excepţia deţinătorilor de patente de întreprinzător, reprezentanţelor şi reprezentanţelor permanente, instituţiilor, organizaţilor, inclusiv autorităţilor şi instituţiilor publice au obligaţia de a înregistra contractul de transmitere în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) a proprietăţii, în termen de 3 zile de la data încheierii acestuia, la organul fiscal teritorial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării