main logo
312

Producția industrială a Moldovei a crescut cu 1,5% în primul trimestru

În primul trimestru, întreprinderile industriale din Moldova au produs cu 1,5% mai multe mărfuri decât anul trecut.

Producția industrială a Moldovei a crescut cu 1,5% în primul trimestruFoto: mesaj.md

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,8%, transmite Știri.md

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică (BNS) au relatat pentru Infotag că producţia industrială s-a majorat ca urmare a creşterii în industria extractivă (+25,5%), în timp ce în industria prelucrătoare creşterea a fost de numai 0,1%. 

În perioada de raport, cea mai mare creştere a fost înregistrată în producerea maşinilor şi remorcilor - cu 69,8%, în fabricarea produselor chimice - cu 17,3%, precum şi în fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice - cu 16,3%.

În acelaşi timp, s-a redus producţia de maşini şi echipamente - cu 27,2%, fabricarea produselor electronice şi optice - cu 15,7%.

Datele cu privire la fabricarea produselor de tutun, produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului sunt considerate de BNS drept confidenţiale şi nu sunt publicate.

Infotag precizează: BNS publică rezultatele producţiei industriale abia la şase săptămâni după perioada de raportare şi numai în procente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării