main logo
2072

Producătorii de energie regenerabilă, în grevă. Spînu: Vom rezolva

Producătorii de energie regenerabilă, care au intrat în grevă japoneză şi s-au plâns că sunt în pragul falimentului, vor fi invitaţi, până la sfârşitul acestei săptămâni, la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Producătorii de energie regenerabilă, în grevă. Spînu: Vom rezolvaColaj: știri.md

La şedinţă ar urma să participe şi reprezentanţi ai ANRE, transmite Știri.md cu referire la canal2.md.

„Din ce cunosc, s-a găsit acel compromis necesar ca să se deblocheze anumite acţiuni. Principala problema nu este exportul, dar sunt regulile de piaţă, care au intrat la 1 iunie şi încă este nevoie de un pic de timp ca să găsim cele mai bune mecanisme.

Noi înţelegem problema care este spusă şi vom face tot posibilul să o rezolvăm, cred că în această săptămână.”

Ministrul Andrei Spînu a menţionat că nu este exclus ca producătorilor de energie regenerabilă să le fie permis să exporte.

Decizia CSE privind această interdicţie ar putea fi anulată dacă în ţară nu ar mai fi deficit de energie electrică.

Avocatul producătorilor de energie regenerabilă, Vitalie Malai, ne-a comunicat că nu ştie nimic despre întâlnirea de la Ministerul Infrastructurii, la care ar urma să fie invitaţi.

Deşi au cerut să fie primiţi în audienţă de către premierul Natalia Gavriliţa, producătorii de energie verde au menţionat că nu au primit niciun răspuns în acest sens.

Grupul de antreprenori s-a plâns, în cadrul a două conferinţe de presă, că suportă cheltuieli uriaşe pentru a acoperi deficitul de energie regenerabilă pe care nu reuşesc să-l producă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării