main logo
420

Producătorii de cartofi vor putea dezvolta o bază autohtonă de semințe

În Republica Moldova ar putea fi creată o bază autohtonă de seminţe de cartof pentru plantare.

Producătorii de cartofi vor putea dezvolta o bază autohtonă de semințeProducătorii de cartofi vor putea dezvolta o bază autohtonă de semințe

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întâlniri dintre Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Luca şi preşedintele Asociaţiei producătorilor de cartofi „SOLANA-M” , Petru Iliev, care au discutat despre situaţia în domeniul de producere a cartofului şi perspectivele de dezvoltare a ramurii în ţara noastră, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md

Secretarul de Stat Vasile Luca a precizat că producerea cartofului este o ramură specifică dar importantă, ce merită a fi dezvoltată. ”Este important să dezvoltăm o bază autohtonă de seminţe de cartof pentru plantare. Astfel, am spori calitatea cartofului de consum şi am micşora preţul de achiziţionare pentru consumatorul final. Totodată, este necesar să dezvoltăm segmentul de procesare a cartofului pentru a oferi cartofi la preţ accesibil pe întreg parcursul anului”.

În acelaşi context, Petru Iliev a nominalizat problemele cu care se confruntă producătorii şi agenţii economici, prezentând şi unele soluţii din partea acestora.

Specialiştii şi-au confirmat disponibilitatea de a coopera în continuare, a organiza discuţii şi consultări cu producătorii din sector, pentru a identifica cele mai viabile soluţii pentru principalele provocări din sector.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării