main logo
378

Producătorii agricoli din Moldova, instruiți în cadrul unui proiect USAID

Circa 30 de producători de fructe și legume din Republica Moldova, care vor să-și exporte produsele, vor studia standardele GlobalG.A.P și GRASP, solicitate de marile lanțuri de magazine din Uniunea Europeană și din Orientul Mijlociu.

Producătorii agricoli din Moldova, instruiți în cadrul proiectului USAIDProducătorii agricoli din Moldova, instruiți în cadrul proiectului USAID

Instruirea se desfășoară în perioada de 12-15 februarie și este organizată de  proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Implementarea standardelor GlobalG.A.P. și GRASP demonstrează că gospodăria agricolă produce fructe și legume sigure și dă dovadă de responsabilitate socială în raport cu angajații săi. Aplicarea standardului GlobalG.A.P. are ca scop să asigure consumatorul cu fructe și legume sigure pentru consum prin minimizarea efectelor negative asupra mediului, reducerea chimicalelor folosite și asigurarea unei abordări responsabile a sănătății și securității lucrătorilor, cât și a bunăstării animalelor. În prezent, circa 120 de țări implementează respectivele standarde.

În Republica Moldova, standardele GlobalG.A.P. sunt implementate de 15 ani, iar de atunci circa 30 de producătorii agricoli au fost certificați. În ultimii ani, tot mai mulți producători agricoli autohtoni sunt interesați să implementeze aceste standarde în gospodăriile lor, deoarece este o cerință obligatorie pentru exportul pe piețele internaționale.

Potrivit unui comunicat remis presei, în anul 2018, pentru prima dată în R. Moldova doi producători au fost certificați GlobalG.A.P./GRASP, care este un standard adițional, ce confirmă că personalul în cadrul gospodăriei contează. Astfel, Republica Moldova a devenit prima țară din spațiul CSI care a implementat standardele GlobalG.A.P./GRASP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării