main logo
1991

Problema tranzitului și exportului de cereale ucrainene în Moldova, abordată la Galați

Problema tranzitului și exportului de cereale ucrainene pe teritoriul R. Moldova va fi abordată vineri, 11 iulie, de către reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și cei ai Uniunii Europene, în cadrul unei ședințe care va avea loc la Galați, România.

Tranzitul de cereale ucrainene prin Moldova, discutat la Galați

Potrivit secretarului de stat al ministerului, Vasile Șarban, la întrevedere se va discuta și despre ajutorul pe care l-ar putea primi fermierii moldoveni, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.

„Vineri va fi o vizită a oficialilor în partea română, la Galați, ca să examineze și posibilitățile românilor pe acest segment, unde va fi și domnul ministru, participant nemijlocit. La nivel de discuții, negocieri, din partea Republicii Moldova, eu vă asigur de această dată că domnul ministrul va fi de partea producătorului autohton ca noi să avem ce face cu cerealele noastre”, a declarat Vasile Șarban.

De menționat că, după suspendarea de către Rusia a acordului privind tranzitul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, mai multe țări europene, inclusiv Republica Moldova, s-au oferit să identifice soluții pentru exportul acestor produse pe cale terestră.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării