main logo
398

Primul lot de puieți de prun din Orhei va ajunge în Federația Rusă

După luni de negocieri, primul lot de puieți de prun din Orhei va ajunge în Federația Rusă.

Primul lot de puieți de prun din Orhei va ajunge în Federația Rusă

Materialul săditor a fost mai întâi verificat, iar apoi aprobat, de serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md

Calitatea înaltă a puieților din Orhei a permis exportul lor către o companie rusească.

Partenerii din Federația Rusă și-au manifestat interesul față de puieții din Orhei încă anul trecut. Dar din cauza condițiilor meteo semnarea contractului a fost amânată. În această primăvară Orheiul a fost vizitat de specialiștii de la Rosselhoznadzor. Iar acum și managerul agrocompaniei din regiunea rusă Rostov a venit în raion pentru a-i cunoaște pe exportatori.

Dacă vom avea posibilitate, noi vom continua colaborarea cu producătorii din Orhei, spun partenerii din Rostov. Un parteneriat de durată își doresc și agricultorii locali. Pepeniera din Jora de Mijloc producea anterior 4,5 milioane de puieți pe an, actualmente însă, de 10 ori mai puțin. Materialul săditor moldovenesc are o reputație bună în Federația Rusă.

Și nu e vorba doar de calitate. Puieții moldovenești sunt mult mai accesibili ca și preț decât cei europeni, ei costă 15- 20 de lei. Pe de altă parte există inconveniențe în transportare. Așa cum drumul care traversează Ucraina nu este suficient de sigur, mai justificată este transportarea prin R. Belarus. Impedimentele duc la cheltuieli suplimentare, cu toate acestea interesul reciproc pentru colaborare este destul mare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării