main logo
5294

Prima parcare cu etaje din Chișinău, construită de o firmă din Cojușna

În centrul municipiului Chișinău a fost dat start lucrărilor de construcție a unei parcări multietajate cu patru nivele.

Prima parcare cu etaje din Chișinău, construită de o firmă din Cojușna

Parcarea va fi amenajată pe un teren, care era folosit drept parcare neorganizată, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Acesta aparţine Universităţii Tehnice a Moldovei (UTM), care a dat în locațiune terenul din apropierea blocului 2 de studii de pe strada 31 august 1989.

Potrivit rectorului UTM, Viorel Bostan, cadrele didactice și studenții universității vor avea posibilitatea să contribuie la automatizarea parcării.

Aceștia vor beneficia de locuri de parcare gratis. Totodată el a spus că speră ca astfel zona să devină mai prietenoasă, iar tehnologia ce va fi implementată este nouă pentru ţară.

Scopul proiectului constă în optimizarea situaţiei urbanistice în zona respectivă prin construcţia şi exploatarea sistemelor automate de parcare pentru 40 de autoturisme.

"Sistemele de parcare automată sunt concepute pentru a solicita o suprafaţă minimă de teren”, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Prin astfel de proiecte ne propunem să rezolvăm problema lipsei locurilor de parcare în centrul capitalei, care este una stringentă. Deşi în zona respectivă sunt amenajate câteva spaţii de parcare, acestea nu fac faţă necesităţilor actuale, iar implementarea proiectului nominalizat ar duce la decongestionarea zonei din str. 31 August”, a adăugat Ion Ceban.

Totodată el a spus că acesta este un prim proiect şi urmează altele, inclusiv o parcare pentru circa 500 de automobile în apropiere de parcul La Izvor.

Valentin Dari, administratorul companiei Top Parking, care va realiza proiectul, a declarat că parcarea va avea o înălțime de zece metri și va oferi locuri pentru 40 de automobile. Lucrările de construcție vor dura până la sfârșitul toamnei acestui an. 

“Dorim ca parcarea să fie gata de ziua orașului Chișinău”, a spus managerul.

Acesta a mai declarat că investiția se ridică la 350-500.000 de euro.

Compania Top Parking SRL a fost fondată la începutul anului 2018 şi are sediul la Cojuşna, Străşeni. Are trei asociaţi: Diana Coman - cu 30%, Eugenia Dari - 35% şi Alexandru Triteac - 35%. 

Ultimul şi figurează în documente ca administrator al Top Parking SRL.

Datele oficiale arată că în 2019, firma a înregistrat pierderi de 303.000 lei şi avea doar doi angajaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării