main logo
683

Prima Casă: Circa 60 de angajați din sectorul privat au cerut compensații

Un număr de 59 de beneficiari ai Programului de stat „Prima Casă”, angajați în sectorul privat, au solicitat compensații de la bugetul de stat pentru plata creditului ipotecar.

Prima Casă: 60 de angajați din sectorul privat au cerut compensațiiFoto: moldpres.md

Ministerul Finanțelor a anunțat că, în prezent, 47 de cereri se află la etapa de analiză, iar altele 12 deja au fost validate. Dacă cererile vor fi aprobate spre finanțare, solicitanții vor beneficia de compensații începând cu luna iulie, anul curent, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit Regulamentului, formula de calcul a compensațiilor reiese din costul maximal al unei locuințe de 600 mii de lei, cu compensarea treptată de până la 50 la sută din suma de bază a creditului ipotecar, dar nu mai mult decât 10% - 15% din salariul calculat al solicitantului, pe parcursul a 25 de ani.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensațiilor bănești poate fi făcută online, prin intermediul registrului electronic, disponibil pe pagina web oficială www.primacasa.gov.md.

Conform datelor de la începutul săptămânii curente, în cadrul programului de stat „Prima Casă” au fost acordate 2429 de credite ipotecare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării