main logo
613

Prima Casă: Angajații din sectorul privat vor primi 50% compensații

Moldovenii care muncesc la privat și vor să-și ia o locuință prin programul guvernamental „Prima casă” ar putea beneficia de compensații.

Prima Casă: Angajații din sectorul privat vor primi 50% compensațiiPrima Casă: Angajații din sectorul privat vor primi 50% compensații

Pentru asta, ei vor trebui să depună o cerere, iar locuința „ochită” nu va trebui să fie mai scumpă de o anumită sumă. Va exista și o listă de așteptare, iar statul promite că mărimea compensațiilor ar putea ajunge și la -50% din plata lunară a creditului ipotecar, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.  

Deocamdată, acesta este doar un proiect propus de Ministerul Finanțelor spre consultări publice. Potrivit instituției, compensația va fi acordată pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarii pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului de stat „Prima casă”.

Costul locuinței pentru care pot fi acordate compensații din buget nu poate depăși 600.000 de lei sau circa 30.100 de euro. Volumul compensației acordate din bugetul de stat unui beneficiar se calculează în mărime de până la 50% din suma creditului ipotecar (suma principală), prevăzută în contractul de credit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării