main logo
2545

Preţul terenurilor din centrul Chişinăului a ajuns la un nou nivel-record

Terenurile pentru construcţii din capitală sunt tot mai scumpe, preţurile solicitate de vânzători au ajuns la o medie de 18.121 de euro pentru un ar în luna iunie, faţă de 17.500 în ianuarie, comunică Moldpres cu referinţă la date ale Agenţiei Naţionale pentru Relaţii Funciare şi Cadastru.

Preţul terenurilor din centrul Capitalei a ajuns la nivel-recordTerenurile pentru construcţii din capitală sunt tot mai scumpe, preţurile solicitate de vânzători au ajuns la o medie de 18.121 de euro pentru un ar.

În trimestrul doi, terenurile din perimetrul oraşului scoase la vânzare s-au scumpit cu 12,3% comparativ cu perioada similară a anului precedent. 

Astfel în perimetrul bulevardului Ştefan cel Mare un ar de teren pentru construcţii costă în medie 50.000 de euro, în timp ce în sectorul Centru - 30.000 de euro, sectorul Râşcani - 11.000 de euro, ân sectoarele Botanica şi Ciocana - 10.000 de euro şi la Buiucani - 9.000 de euro. 

Pe de altă parte, în suburbiile Chişinăului se atestă o reducere cu 9,7% a preţurilor la terenuri, ceea ce se datorează unei oferte mai mari şi cererii în scădere cu circa 25%.

Agenţia Naţională pentru Relaţii Funciare şi Cadastru precizează că preţul de ofertă se diferă de preţul real al tranzacţiei, cu 10-50%, în funcţie de negocierea costului şi condiţiile tranzacţiei. 

Experţii de la bursa Imobiliară LARA, constată că piaţa terenurilor pentru construcţii din Chişinău stagnează de mai mulţi ani. Ei susţin că piaţa terenurilor pentru construcţii urmează cu o mică întârziere tendinţele de pe piaţa imobiliară în general, cererea scade, iar oferte de terenuri pentru construcţia caselor individuale creşte. 

Scăderea preţurilor la terenurile pentru construcţii care durează deja de patru ani le-a exclus definitiv din achiziţiile pentru investiţii de lungă durată, mai constată experţii de la Bursa LARA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării