main logo
1084

Preţuri pipărate la legume şi fructe în pieţele din ţară

Preţuri exagerate la legume şi fructe în pieţele din ţară. În plină vară, comercianţii cer pentru marfă, de câteva ori mai mult, faţă de anul trecut.

Preţuri pipărate la legume şi fructe în pieţele din ţarăFoto: noi.md

Costurile la unele produse sunt în medie cu 4 lei mai mari, decât la fructele exotice, transmite Știri.md cu referire la noi.md

Comercianţii au afişat în pieţe un preţ piperat şi pentru roşii, de până la 30 de lei.

La tarabele din piaţa centrală, preţurile la usturoi, morcov, dovlecei şi vânătă au crescut semnificativ în comparaţie cu anul trecut, iar un kg de roşii variază între 25 şi 30 de lei. În pofida costurilor care bat la buzunare, piaţa centrală este un adevărat furnicar, iar oamenii îşi fac plinul cu de toate. 

Comercianţii spun că preţurile sunt ridicate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile dar spun că în următoarele săptămâni se vor diminua.

„Oamenii au salarii mici, alţii însă cresc acasă legume. Vin la piaţa după cumpărături mai mult bătrânii. Astfel, pentru pensionari prețurile sunt ridicate, dar ce să facem”, „Noi avem un o specie de varză, mai mare şi mai mică. Costă între şase şi cinci lei”, au declarat vânzătorii. 

Şi fructele sunt mai scumpe. Un kg de struguri costă între 30 şi 40 de lei, preţul piersicilor ajunge până la 15 lei per kilogram, al merelor - 10 lei, iar al prunelor variază între 5 şi 10 lei kilogramul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării